Om Otilia

Psykolog Otilia Henriksen (cand.psych aut.)

Jeg er autoriseret som psykolog og eksamineret cand.psych. fra Københavns Universitet, samt ba.ling.merc. med spansk og fransk fra CBS. Jeg arbejder som klinisk og erhvervspsykolog, – med både psykoterapi, rådgivning, coaching, outplacement og kurser. Jeg tilbyder individuelle forløb og forløb for par eller for grupper. Under menupunktet emner findes de fleste områder, som jeg arbejder med.

Jeg har en positiv psykologisk tilgang og har specialiseret mig i klinisk hypnose og i mindfulness. Jeg anvender forskellige metoder, selvhjælpsredskaber og tests alt afhængigt af den pågældendes behov og præferencer. Det kan fx være den kognitive eller narrative metode.

For at sikre kvaliteten i mit arbejde og holde mine ydelser opdaterede er jeg medlem af

● Dansk Psykolog Forening
● Psykologfagligt Selskab for Klinisk Hypnose
● Dansk Selskab for Klinisk Hypnose
● Center for Positiv Psykologi
● Danish business psychologists

Jeg har lavet en række lydoptagelser, som jeg bruger som selvhjælpsredskaber til fremme og fastholdelse af klienternes resultater. Jeg ser det også som mit ansvar at udgive artikler om psykologfaglige emner, når vigtig viden skal ud i samfundet. Det er også derfor, jeg har kastet mig ud i at skrive bøger. Min kommende udgivelse omhandler, hvordan man kan bruge klinisk hypnose til at opnå mål og ændre vaner. Læserne lærer at designe egne hypnose lydoptagelser via mine anvisninger.

Derudover har jeg tidligere været leder af frivillige psykologer og af selvhjælpsmedarbejdere. Jeg har samtidigt udviklet selvhjælpsredskaber og kurser til fremme af trivslen både afhjælpende og forebyggende. Se mere under kurser. Jeg afgiver desuden firmabesøg til fx håndtering og behandling af stress, angst og depression.

Sprogligt kan jeg arbejde flydende på engelsk samt på dansk og spansk på modersprog niveau. Derfor tilbyder jeg også mine ydelser til spansk- og engesk talende i min klinik eller over Skype. Jeg tilbyder desuden kurser og intensive forløb med terapi eller coaching på de Kanariske Øer, Lanzarote og Gran Canaria, hvor jeg er opvokset i 20 år. Mange oplever ikke at have tid til kurser og terapi til hverdag. Kombinerede ferier giver derfor en mulighed for at opprioritere sig selv og fx forebygge stress. Min psykologfaglige baggrund og mine rødder i både Spanien og i Danmark er en fordel, når mennesker vil genfinde mening og øge deres trivsel. Terapi virker bedst på eget sprog og den kulturelle forståelse er ligeledes væsentlige for en effektfuld behandling. ,