Blog

April 2024 – I går (d. 11/4-2024) sad jeg og så Aftenshowet fra DR om programmet ”Den syge ungdom” med mine unge klienter i tankerne. Selvfølgelig er det ikke hele ungdommen, der er plaget af psykiske sygdomme, men tænk, hvad Anders Aggers nye program kan gøre for at afstigmatisere den del af samfundet, der har psykiatriske diagnoser! Der var mange gode kommentarer i programmet fra et meget vidende og omsorgsfuldt panel. Det mest indsigtsfulde kom selvfølgelig fra 20-årige Amalie selv, som har tre psykiatriske diagnoser… 

December 2023 – Hvad sker der i dig, når du tænker på julen? For mange er det ikke de skønne bjælder, men de frygtindgydende alarmklokker, der går i gang. De gamle erfaringer fra tidligere familiesammenkomster vækker frygt for, hvad der kan ske – igen! Er der nogen, der bliver ubehagelige? Bliver jeg nu kritiseret for at være den jeg er? Osv… Her er et godt redskab og nogle gode tips, hvis du ønsker at skærme dig selv lidt, så du kan opleve julen fra et rarere sted – rent følelsesmæssigt.

September 2020 – Det er nu muligt at gøre brug af metoden “Neural omkodning” – en hurtigt virkende behandlingsmetode, der omkoder din hjerne, så den kan reagere hensigtsmæssigt igen. Det er et videnskabeligt dokumenteret intensivt forløb, der omkoder hjernen og dermed fjerner psykiske symptomer/reaktioner efter blot 1-2 behandlinger. Neural omkodning har vist sig at have en effekt for 95-99% af deltagerne alt afhængigt af det videnskabelige forsøg, som man kigger på. Det er en meget høj succesrate på så få behandlinger, som ingen anden metode kan live op til.  

Maj 2020 – Alle mennesker har ret til at trives psykisk – Du kan nu få min videnskabeligt dokumenteret terapeutiske kliniske hypnosesession til at få ro på bekymringer i krisetider – helt gratis. Hvis du er du overvældet af følelser og tanker pga. bekymringer, så kan denne hypnosesession bidrage til bedre psykisk trivsel, og den kan bruges af alle, om og om igen, når man er blevet hylet ud af den, – ikke mindst i denne coronavirus-tid.

September 2017 – Endnu en fantastisk arbejdsdag er gået smækfyldt med meningsfyldhed. Jeg føler mig ydmyg over mine klienters modighed til at face det sværeste, de har oplevet. Terrorangreb, massevoldtægt, kidnapning, vold, incest, alkoholiserede forældre, selvmord fra fx forældre, vejrkatastrofer, røverier, dødelige sygdomme hos dem selv eller deres kære. Tænk, at jeg har videnskabeligt dokumenterede metoder og redskaber, som hjælper dem igennem – og ud af deres smerte.

Februar 2017 – Et praktisk redskab og om et foredrag i særklasse fra Positiv Psykologien. Martin Seligman har været i Danmark og holdt et foredrag, som jeg selvfølgelig skulle være med til 🙂 Han er frontfiguren og (med-)grundlægger af det videnskabelige fagområde Positiv Psykologi, som jeg flittigt benytter mig af i min praksis, – alene eller sammen med andre værktøjer. Positiv Psykologi er det forskningsområde inden for psykologien, der handler om, hvordan mennesker kan øge deres trivsel og lykkeniveau.
November 2016 – Jeg har med tiden erfaret, at der er behov for mere viden omkring traumer på et helt lavpraktisk plan. Mange der kommer til min konsultation, er ikke klar over, at deres symptomer skyldes traumer. Det kan være symptomer som angst, depression, stress, usikkerhed osv. Flere kan endda slet ikke se, at det kan passe, da de ikke mener at være blevet udsat for noget voldsomt.
Oktober 2016 – Har dit barn svært ved at falde i søvn, vil jeg anbefale bestselleren ’kaninen, der så gerne ville sove’ af Carl-Johan Forssén Ehrling. Den virker for de fleste. Jeg har været den psykologfaglige ekspert, der har redigeret hypnosedelen i bogen på dansk og kan stå ind for den både fagligt og som forældre. Nu er ’Elefanten, der så gerne ville sove’ af Carl-Johan Forssén Ehrling også udkommet. Nyd dem!
November 2016 – Dette er den 2. artikel som jeg havde på Jobzonen. Går man med dårlig samvittighed alt for længe eller holder man ikke fri, kan det netop gå ud over fx trivslen, koncentrationen og søvnen. Spørgsmålet kræver et svar, der fokuserer på, hvordan man kan håndtere den emotionelle side af jobsøgningsprocessen. Jeg har rigtig gode erfaringer med at støtte mennesker i deres jobsøgningstid bl.a. med de værktøjer, som jeg vil præsentere i denne artikel. Undervejs vil jeg derfor komme med konkrete anvisninger, der bidrager til den gode samvittighed for at opnå øget trivsel i jobsøgningens tid.
November 2016 – Jeg skrev denne artikel til Jobzonen, som desværre ikke findes mere, men du kan selvfølgelig stadig finde den her: Som jobsøgende kan det til tider være svært at holde fri uden at få dårlig samvittighed. Psykolog Otilia Henriksen har udarbejdet nogle opgaver, som hjælper dig til at kunne holde fri med god samvittighed. Vil du læse mere indgående om emnet og om flere af psykologens konkrete anvisninger, kan du gøre det her.
Juli 2014 – Mindfulness grundlæggeren i Vesten, Jon Kabat-Zinn, har været i Danmark! Han fortalte om det seneste nye inden for mindfulness forskning. Her er dele af den forskning, som han præsenterede og som støttes op af meta-analyser. Konklusionen er, at mindfulnessbaseret terapi er mere effektiv end udelukkende terapi ved stress, angst, depression, søvnbesvær, koncentrationsbesvær, problemer med immunsystemet og faktisk også fysiske symptomer såsom inflamation og smerter. Behandlinger hvor mindfulness neuraltræning er inkluderet bliver kortere og billigere og har en forebyggende effekt mod tilbagefald.
Juni 2014 – Her kan du læse mit interview i Jyllandsposten, hvor jeg fortalte om hvordan man kan overvinde flyskræk ved hjælp af bl.a. klinisk hypnose. Artiklen i Jyllandsposten hedder: “Farvel til flyskræk uden hokus pokus”.
November 2013 – Du kan her læse min artikel “Afmystificering fa klinisk hypnose”, der er udgivet i bladet PSYKOLOGIinformation, oktober 2013.